În postarea anterioară, am încercat să te convingem să renunți la cafea. N-am reuşit? Bine, uită de Starbucks pentru o clipă. Îți prezentăm – alfabetic, să nu supărăm pe cineva ! – câteva dintre cele mai bune cafenele din Bucureşti. Încearcă-le, du-te în toate! Ca să îți trezim interesul am adăugat câte un filmuleț din loc în loc, alături de opiniile unor pasionați de cafea, fie ei amatori sau specialişti.

# 1: Bloom Specialty Coffee @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. George Vraca nr. 7
Facebook: Bloom

„Bloom Specialty Coffee” își propune să popularizeze un concept nou pe piața autohtonă: cafeaua ca experiență senzorială. Acesta a luat naștere din dorința unei echipe ce activează de peste 5 ani în domeniul preparării cafelei de specialitate – atât pe plan național, dar mai ales internațional – de a oferi o cafea memorabilă clienților săi și de a informa publicul larg în privința diferențelor dintre cafeaua de specialitate și cea de larg consum. Bloom prepară doar cafele proaspat prăjite local, cu proveniență din ferme de cafea de specialitate al căror singur obiectiv este calitatea. Pentru a scoate la iveală aromele, boabele de cafea sunt preparate la un grad redus de prăjire, având maxim patru săptămâni înainte de a fi utilizate pentru a evidenția aromele naturale și caracterul unic al fiecărei origini. (autoportret)

Vrei să citeşti un interviu cu Cosmin Mihailov, unul dintre inițiatori? Uite aici.

# 2: Camera din față @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Mendeleev nr. 22
Facebook: Camera din față
Website: http://cameradinfata.ro/

Înscriindu-se mai degrabă în rândul localurilor boeme, “Camera din față” îşi aşteaptă clienții cu o atmosferă intimă şi convivială. “Camera din față” este acel “acasă” pe care mulți dintre noi l-au lăsat undeva în urmă, odată cu trecerea anilor, iar regăsirea lui nu poate fi decât prilej de bucurie. Care bucurie creşte şi mai tare odată cu parfumul răspândit de mulțimea de ceaiuri şi cafele care sunt depozitate cu mândrie în mijlocul localului. Localul se pretează cel mai bine ieşirilor în grup mic sau chiar în cuplu.

Priveşte acest film cu Călin Goia (Voltaj), unul dintre promotori. Citeşte mai multe aici.

# 3: Coftale Specialty Coffee @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Profesor Ștefan Mihăileanu nr.42
Facebook: Coftale

O casă frumoasă de epocă, departe de agitație, ascunsă pe o stradă liniştită, un loc unde nu ajungi neapărat întâmplător. “Coftale” este locul unde vei găsi cei mai profesionişti barista din Bucureşti, unde vei afla ce înseamnă cafeaua adevarată. Punctul de atracție maximă la Coftale, dupa cum o indică şi numele localului este cafeaua bună de tot, care aici conține cantitatea dublă de cafea (18g fata de 9g), față de ceea ce servesc alte localuri în mod normal. Aromele şi modurile de preparare a cafelei sunt cu adevărat “ştiințifice” şi vor satisface cu siguranță şi pe cei mai pretențiosi băutori.

Citeşte mai mult aici sau aici. Sau priveşte un film.

# 4: Creamier @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Benjamin Franklin nr. 5
Facebook: Creamier

Creamier a fost prima cafea-gelaterie din Bucureşti. Folosesc cafea prăjită la Guido, foarte apreciată în rândul cafelelor de specialitate, atent preparată. Combinând cafeaua de calitate cu înghețata artizanală, proprietarii şi-au propus să îți ofere o experiență senzorială unică, deosebită. Papilele tale vor fi cucerite alternativ de fierbinte şi rece, de gusturi, texturi şi arome dintre cele mai diferite.

# 5: Frudisiac @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Intrarea Bitolia nr. 4
Facebook: Frudisiac

Cafenea cu design scandinav, situată în Dorobanți – un loc renumit pentru cafenelele sale – Frudisiac face o notă aparte în Bucureşti. Interiorul este definit prin simplitate, funcționalitate şi eleganță, finisaje de calitate. Altfel, în cel mai pur stil scandinav, se distinge prin minimalism şi austeritate. O sală de mici dimensiuni, cu aspect de hambar, este inundată de lumina zilei prin ferestre mari. Cafeaua – adusă de la Drop Coffee, o prăjitorie din Stockholm foarte premiată în ultimii ani – este servită convivial la o masă robustă din lemn. Este locul perfect să savurezi o cafea “fără fițe”, în comunitate şi – în egală măsură – într-un cadru discret.

Citeşte mai multe aici sau urmăreşte filmul acesta (interesant!), dacă preferi.

# 6: Guido Coffee @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Mihai Eminescu nr. 182
Facebook: Guido
Website: http://www.guido.ro/

Guido Coffee reprezintă experiența celui de-al treilea val al cafelei. Este cafeaua de specialitate, unică, diferită, atent selecționată și proaspăt prăjită. Aici găsești cele mai bune cafele din lumea întreagă. Pentru fiecare lot de cafea au creat un profil de prăjire care să evidențieze caracteristicile zonei de proveniență şi varietății. Sub acelaşi acoperiş proprietarii au reunit un magazin de cafea şi echipamente, o prăjitorie și o școală de preparare a cafelei, inclusiv prin metode alternative. Ai ocazia să înveți de la Floriana Vlaicu, primul finalist din România la un concurs mondial de barista. Marțea şi sâmbăta se organizează degustări de cafea. Dacă vrei să înveți mai multe despre cafea, de la arome și până la metodele de preparare, du-te la Guido.

Vrei să vezi o recenzie detaliată? Citeşte aici.

# 7: M60 @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Mendeleev nr. 2
Facebook: M60

M60 Cafe este un alt loc unde poți descoperi și unde te poți bucura de mișcarea nouă și interesantă de cafea de specialitate. Tânărul antreprenor Răzvan Crișan a pus bazele acestei cafenele din noul val alături de designerul David Maguet la sfârşitul anului 2014. Designul interior îți aduce în minte un living scandinav. Prin vitrine mari lumina pătrunde din abundență, mobilierul este simplu, dar practic, în culori naturale, minimalist. Cafeaua de origine este adusă de la Guido, unde Răzvan a urmat un curs de barista. În rest, meniul este destul de simplu, dar diversificat: mâncare gustoasă din produse locale, bere artizanală, câteva sortimente de vin.

Cum arată în interior? Priveşte acest film. Vrei să afli mai multe? Citeşte aici.

# 8: Manufaktura by Doncafé @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Pierre de Coubertin nr. 3-5 (MegaMall)
Facebook: Manufaktura
Website: http://manufakturacafe.ro/

În “Manufaktura by Doncafé” îți poți cumpăra cea mai proaspătă cafea din România. Utilajul Doncafé Fresh este unic în lume, iar cu ajutorul lui îți poți crea o cafea personalizată pentru acasă. În silozurile utilajului Doncafé Fresh se păstrează cafeaua prăjită cu cel puțin 4 zile în urmă, dar nu mai mult de 18 zile. Astfel, aromele volatile se amestecă pentru a-i conferi cafelei cel mai bun gust. Fiecare cafea de origine pură provine de pe plantații recunoscute pentru calitatea superioară a cafelei: Sidamo (Etiopia), Fraijanes (Guatemala), Tarrazu (Costa Rica), Gitura (Kenya). Cu ajutorul utilajului Doncafé Fresh îți poți personaliza cafeaua în funcție de metoda prin care obişnuieşti să o prepari: ibric, filtru, espresso sau brew. (autoportret)

Priveşte acest film, vei descoperi cum a fost construită şi cum arată în interior. Vrei să vezi o recenzie independentă? Citeşte aici.

# 9: Origo @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Lipscani nr. 9
Facebook: Origo
Website: https://origocoffee.ro/

“Origo” a fost primul coffee shop cu prăjitorie proprie din Bucureşti. Selecția de cafele de origini şi metodele inovatoare de brewing îți vor oferi un spectacol al aromelor desăvârşit. Încă de când a apărut în peisajul bucureştean, “Origo” a promis că va oferi cafea la cele mai ridicate standarde de calitate. Nu bei o simplă cafea, trăieşti o experiență, înveți un proces, descoperi o combinație şi ajungi să-ți reconfigurezi scara de valori în privința cafelei. Localul surprinde plăcut şi prin designul minimalist, având deasupra barului o mulțime de cesti. Indiscutabil, “Origo” este în topul cafenelelor de specialitate pe care trebuie să le vizitezi in Bucureşti.

Vrei să afli mai multe? Priveşte acest film. Sau citeşte aici.

# 10: Orygyns Specialty Coffee @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Jules Michelet nr. 12
Facebook: Orygyns

“Orygyns Specialty Coffee” este una dintre cele mai noi cafenele de specialitate din Bucureşti. Importă cafea de diverse origini de la cele mai importante prăjitorii din Europa o dată pe lună. Cafeaua este foarte gustoasă, pregătită cu multă pasiune pe echipamente de top. În primăvara trecută “Orygyns” a atras atenția cu un manifest inedit pentru industria de cafea de specialitate din România. Timp de o săptămână, clienții au avut oportunitatea de a plăti pentru cafea exact cât considerau că merită ea (minim un leu). Cafeaua folosită a fost prăjită de campionul mondial la prăjire din 2015, norvegianul Audun Coffee.

Priveşte acest film dacă vrei să ştii cum arată în interior. Vrei o recenzie independentă? Citeşte aici.

# 11: Steam Coffee Shop @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Str. Uruguay nr. 12, str. Visarion nr. 2
Facebook: Steam

Vlad Buda şi Dan Ursan, doi barista profesionişti cu experiență internațională, s-au asociat cu prăjitoria “Origo” pentru a deschide minicafenele de câţiva metri pătraţi. Afacerea se bazează pe conceptul to-go (cafea la pachet). Meniul este cât se poate simplu, cu accent pe gust. Spațiul este restrâns, designul minimalist, însă poți să te aştepți la o experiență senzorială intensă. Indiferent dacă preferi un espresso, un flat white sau o varietate la filtru, la “Steam Coffee Shop” vei găsi dintre cele mai bune cafele din Bucureşti.

Povestea lor e şi ea fascinantă, uite-o aici.

# 12: Tucano Coffee @ 12 dintre cele mai bune de cafenele din Bucureşti

Adresa: Calea Dorobanți nr. 18, str. Lipscani nr. 79, bd. Timişoara nr. 15
Facebook: Tucano
Website: http://tucanocoffee.com/ro/

“Tucano Coffee” reprezintă o rețea internațională de cafenele, care promovează în lumea întreagă filosofia sa Love.Peace.Coffee. În 2010 a început lucrul pentru deschiderea primului coffee shop “Tucano Coffee” la … Chișinău. Fiind o piață de tranzit între vest și est, Republica Moldova reprezenta un loc perfect pentru lansarea unui concept nou. Prepară cafeaua exclusiv din boabe selecte 100% Specialty Arabica, cultivate pe plantațiile Africii și Americii Latine, la altitudini mari, în condiții ecologice pure. Până acum, “Tucano Coffee” a deschis în franciză cafenele în Bucureşti, Braşov, Cluj, Arad şi Timişoara. În Timişoara, cafeneaua este deja considerată un „Starbucks moldovenesc”.

Spiritul de echipă este plăcut, iar sloganul “Specialty Coffee for Special People” este atrăgător. Urmăreşte deschiderea pe strada Lipscani a cafenelei Tucano Coffee El Salvador.

Te-ai hotărât unde mergi? Dacă ştii alte locuri bune, dă-ne de ştire, actualizăm din când în când.

Fotografii: Facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here