Indiferent că este Valentine’s Day, aniversarea unui număr de ani de când sunteți împreună sau orice altă ocazie deosebită, o cină romantică este întotdeauna plăcută. Iată de ce ne-am gândit să vă prezentăm câteva dintre cele mai romantice restaurante din Bucureşti. Am ales bucătării felurite, pentru gusturi variate, pentru buzunare mai mici sau mai adânci, câte ceva din toate. Sperăm să vă placă şi să petreceți momente deosebite.

Hai să intrăm!

1. La Samuelle | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Chili Pepper

Poziționare: medie (preț/meniu: 100-150 lei)
Bucătărie: internațională
Ce găseşti în meniu: cremă de ardei copți și rață crocantă “Regina Victoria” | cremă de sparanghel “Melbourne” | carpaccio de vită cu parmezan şi trufe “Halifax” | gravlax de somon “Stockholm”| salată de baby spanac cu muşchi de vită “New Zealand” | pulpă de rață cu caju şi cous-cous “Casablanca” | berbecuț la cuptor “Highlands”| sufleu de ciocolată cu sos zabaglione şi înghețată de portocale | meniul complet aici
Ce părere au alții? Citeşte pe Chili Pepper şi Restograf
Program: 10:00AM – 12:00AM
Adresa: Piața Charles de Gaulle Nr. 3-5
Telefon: 0730.173.180

2. Mica Elveție | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Facebook

Poziționare: medie (preț/meniu > 150 lei)
Bucătărie: elvețiană
Ce găseşti în meniu: supă cremă de legume, garnisită cu carne uscată tocată mărunt | rasol de vită fin feliat cu salată şi sos de hrean cu mere (“Tafelspitz”) | specialități din carne friptă pe piatră încinsă | foietaj umplut cu carne fină de mânzat, cârnați și ciuperci în sos de smântână, servit cu legume | şnițel umplut cu brânză elvețiană, roșii și șuncă, tras în pesmet și prăjit în unt | carne de vită, de pui și de porc tăiată subțire, 4 sosuri, supă de carne de vită și 2 ouă (“fondue chinoise”) | prajitură de casă cu miez de ciocolată lichidă, servită caldă și cu înghețată de vanilie | meniul complet aici
Urmăreşte-l pe chef Jakob Hausmann în bucătărie: Youtube aici
Ce părere au alții? Citeşte pe blogul Cristinei Bazavan şi Tripadvisor
Program: 12:00PM – 12:00AM (duminica închis)
Adresa: Strada Franceză 60 (hotel Europa Royale)
Telefon: 021.224.50.17

3. Sharkia | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: City Compass

Poziționare: top (preț/meniu > 150 lei)
Bucătărie: libaneză / internațională
Ce găseşti în meniu: supă de roşii coapte cu busuioc şi curcuma | “Fattoush” (salată verde, roşii, castraveţi, ceapă, mentă, telemea, crutoane din pită, dressing de rodie) | humus cu miel, muguri de pin, pătrunjel, fulgi de ardei iute | şaorma de pui cu pătrunjel, sos de usturoi, roşii, castraveţi muraţi, ceapă roşie, sumac, harissa, servită cu cartofi prăjiţi şi murături | piept de raţă afumat după reţeta casei, piure de cartofi cu cimbru, brocoli la abur, sos Madeira | îngheţată de vanilie cu dulceaţă de roşii cherry şi fistic | meniul complet aici
Ce părere au alții? Citeşte pe Food Story (Pro TV) şi Restograf
Program: 11:30AM – 11:30PM
Adresa: Strada Luterană 2-4 (hotel Radisson Blu)
Telefon: 021.601.3600

4. L’Atélier | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Facebook

Poziționare: top (preț/meniu > 150 lei)
Bucătărie: franțuzească
Ce găseşti în meniu: supă tradițională de ceapă gratinată cu brânză Emmental învechită | salată de spanac tânăr cu brânză pane St. Marcellin, asezonată cu vinegretă de trufe, infuzată cu bacon | piept de raţă la cuptor servit cu dulceață de napi şi sos de portocale aromatizat cu ghimbir | biban de mare pe plită, risotto cremos cu cimbru proaspăt, sparanghel şi crumble de parmezan | millefeuille tradiţional cu Crème Anglaise si îngheţată de vanilie | meniul complet aici
Ce părere au alții? Citeşte pe Amuse Bouche şi Restograf
Program: 12:00PM – 11:00PM
Adresa: Intrarea Aurora 17C
Telefon: 021.300.57.08

5. Le Bistrot Français | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Facebook

Poziționare: top (preț/meniu > 150 lei)
Bucătărie: franțuzească
Ce găseşti în meniu: millefeuille de legume (anghinare, ardei piquillos, vânătă, dovlecel, roşie), spumă de brânză de capră, toast tapenade | foie gras de raţă tradițional, marinat în armagnac Laubade și vin dulce Tokaji, chutney, pâine prăjită | piept de porc „crocant-fondant”, sos ravigot, legume crocante, piure de cartofi | cod în crustă de nuci, spumă, chipsuri de păstârnac, gălbiori şi condiment de gutuie | piept de raţă umplut cu foie gras, risotto de paste, ciuperci şi alune | pară caramelizată, servită cu sorbet, cappuccino de ciocolată şi miez de boabe de cacao | meniul complet aici
Ce părere au alții? Citeşte pe Business24 şi Restograf
Program: 12:00PM – 11:00PM
Adresa: Strada Nicolae Golescu 18
Telefon: 0756.018.393

6. Veranda Casa Frumoasă | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Facebook

Poziționare: top (preț/meniu > 150 lei)
Bucătărie: internațională
Ce găseşti în meniu: crochete de brânză şi praz cu sos de smântână şi ardei roşu | filé de doradă cu crustă de fistic şi ardei roşu, purée de cartofi cu țelină, Kalamata şi busuioc | plăcintă cu ciuperci sălbatice, praz, fistic, purée de cartofi gratinați, salată verde | muşchi de vită Black Angus cu sos de scorțişoară şi vin roşu, legume | fondue de ciocolată cu fructe de pădure şi înghețată | detalii aici
Ce părere au alții? Citeşte pe designist.ro şi Restograf
Program: 12:00PM – 11:30PM (duminica închis)
Adresa: Strada Clopotarii Vechi 5
Telefon: 0733.735.932

7. Isoletta | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Facebook

Poziționare: top (preț/meniu > 150 lei)
Bucătărie: italiană
Ce găseşti în meniu: Antipasto Isoletta (langustină, creveți roşii de Sicilia, carpaccio mixt de peşte şi tartar de ton) | rulouri din jambon de vită cu rucola şi bucățele de parmezan | paste de casă cu sos pesto genovez | muşchi de vițel subțire cu rozmarin la grătar | cocoş de munte sălbatic cu arome la grătar | cremă Chantilly cu fructe de pădure | meniul complet aici
Ce părere au alții? Citeşte pe Tripadvisor şi Restograf
Program: 12:00PM – 12:00AM
Adresa: Şoseaua Nordului 7-9
Telefon: 021.232.21.88

8. Joseph by Joseph Hadad | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Facebook

Poziționare: top (preț/meniu > 150 lei)
Bucătărie: internațională
Ce găseşti în meniu: adevărate opere de artă culinară: file de somon tempura, alge de mare, sfeclă roşie, brânză de capră, vinaigrette de fructul pasiunii şi zahăr palmier, aioli japonez cu yuzu, ghimbir şi gel Ponzu | “Harira”, supă marocană tradițională cu linte şi năut | tortellini cu obraz de vițel, cremă de mazăre, demi-glace de vițel şi brânză Pecorino | coroană de miel sous-vide, usturoi confiat, anghinare Jerusalem crocantă, sos Madagascar | terină de ciocolată cu portocale confiate, rulou biscuit franțuzesc, cremă de cocos, dantelă de fistic crocantă, macaron cu cremă de castanet, fructe de pădure, înghețată beurre noisette | meniul complet aici, sau poți vedea aici cum arată câteva dintre aceste minunății
Ce părere au alții? Citeşte pe Amuse Bouche şi Restograf
Program: 11:30AM – 12:00AM
Adresa: Strada Dr. Ion Cantacuzino 8
Telefon: 0753.999.333

9. Simbio | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Facebook

Poziționare: medie (preț/meniu: 100-150 lei)
Bucătărie: gastro-bar urban (casual, relaxat)
Ce găseşti în meniu: burger de vită cu avocado, roşii uscate, brânză de capră, maioneză, sos barbeque și chiflă făcută în casă, servit cu cartofi cu rozmarin la cuptor | humus făcut în casă, pastă picantă de ardei copți și salată de țelină cu hrean, servite cu focaccia rumenită la grătar | “osso bucco”, rasol de vită fiert încet în vin, servit cu piure de cartofi și sos de legume și bacon | plăcinta păstorului cu legume gătite în vin, piure de cartofi și brânză Grana Padano, servită cu salată de varză roșie și mărar | desert cald cu fructe de sezon, nuci şi fulgi de secară, servit cu îngheţată de vanilie | meniul complet aici
Ce părere au alții? Citeşte pe blogul Andreei Raicu şi Restograf
Program: 10:00AM – 12:00AM
Adresa: Strada Negustori 26
Telefon: 0756.746.246

10. Zexe | Restaurante pentru o cină romantică în Bucureşti

Sursa foto: Restograf

Poziționare: top (preț/meniu: 100-150 lei)
Bucătărie: românească (probabil cel mai bun restaurant românesc din Bucureşti)
Ce găseşti în meniu: zacuscă boierească cu hribi | fălcuțe de porc la garniță | ciorbă de potroace (din pui de curte) | pană de somn la grătar | sărmăluțe din carne de porc mistreț în foi de varză (rețetă originală de la Hanu’ Ancuței) | pizdulice (muşchiul inghinal al porcului sau al vitei, nu se găseşte în meniurile multor restaurante româneşti, nu vă gândiți la prostii!) | patricieni (piesă de rezistență a localurilor interbelice) | meniul complet aici
Ce părere au alții? Citeşte pe Restograf.
Program: 12:00PM – 12:00AM | 11:00AM – 11:00PM
Adresa: Strada Icoanei 80 | Strada Sofia 1
Telefon: 0732.232.424 | 0376.203.939

Şi dacă nu v-ați hotărât la nici unul dintre cele mai prezentate mai sus, vă sugerăm încă patru variante: Amvrosia (restaurant grecesc), Beca’s Kitchen (bucătărie urbană), Lacrimi şi Sfinți (restaurantul lui Mircea Dinescu, pur românesc) şi La Finca by Alioli (restaurant spaniol).

Aşteptăm cu mult drag comentariile voastre şi alte sugestii. Vă mulțumim. <3

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here