Vară pisicească

Cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat a fost că dincolo de ușa casei, a devenit foarte interesant pentru viața mea pisicească, pentru că a venit vara! Am devenit un motan liber! Am alergat pe un covor frumos, verde, numit de oameni iarbă, am văzut păsări mici și mari, am văzut și am mirosit flori, m-am întâlnit cu broaște, șerpisori, lăcuste, țânțari, am văzut chiar și un arici! La păsări am încercat de multe ori să ajung cățărându-mă în copaci, dar m-au cam sfidat, cu  aripile lor.. căci eu am labuțe și nu știu ză zbor. Mi-e clar! Trebuie să învăț să fiu mai rapid față de zborul lor, dar cum ?! Eu în aer pierd orice război! Cu toate acestea am fost destul de agil și am prins un pui mic de pasăre … dar s-a produs o mare supărare când l-am arătat stăpânilor mei! Eu credeam ca am făcut o vitejie dar se pare că nu! Nu l-au luat! L-am lăsat pe prag o vreme, căci eu am zis că le pot mulțumi pentru grija lor dar nu s-au arătat interesați! Apoi, am omorât pasărea mică și am și mâncat-o fără regrete!  Da, da…sunt animal carnivor, felină, vânător, nu mă pot lupta cu asta! E ceva ce mă depășește! Trebuie să mă înțelegeți că sunt pisică! Mi se tot povestește că ar trebui să caut șoareci cu care ar trebui mai întăi să mă joc dar nu am găsit încă vreunul!

Vara este un anotimp cu zile lungi, trandafiri, ploi rapide, soare puternic, căldură multă și …țânțari. Terasa din fața ușii a devenit un loc foarte bun pentru vara mea pisicească! Stau și picotesc aici pe gresie, pe scaune, pe sub flori, pe sub copaci! Mult, mult! Prind un somn și pe șezlong cu stăpâna mea cam în fiecare sâmbăta când primesc și un masaj pe spate! Ce bine este….relaxare totală!

De multe ori mă aventurez pe la vecini, trec gardul, mă urc chiar și pe acoperișul caselor. Am descoperit că pot să merg de la balcon, la balcon! Câte aventuri! Unii oameni mă invită la ei, spun ei că aș fi o pisică frumoasă dar eu am o singură casă, casa stăpânilor mei iubitori și nu mă las ispitit!

Sunt totuși niște obiecte mari de care mă tem (pe lângă câini!)! Au 4 roți, fac zgomot și sunt mai rapide față de mine. Mi-e și frică să trec strada să nu mă lovească vreunul! Se numesc mașini și sunt conduse de oameni! Când am venit la casa asta am călătorit cu una! Am fost foarte speriat! Nu știam ce e cu mine, se tot învârteau copacii afară și capul meu… foarte periculos mi s-a părut! Și de atunci, de fiecare dată cănd urc în mașină mă apucă așa un rău că nu știu cum să fac ca să scap de acolo! Altceva este să stau… deasupra, la soare! Este un loc foarte bun să observ gradinița și pe vecinii mei la plimbare!

Nu prea mai stau în casă, doar când mănânc, că e mai sigur pentru mine. Am porția mea bună și dimineața și seara! Sunt destul de alintat!  Primesc și pliculețe cu un sos moale și bun… da, da sunt foarte iubit, așa mi se pare.

Tocmai de acceea mai vin de afară și stau așa pe covor și mă uit la stăpânii mei! În felul meu vreau să le mulțumesc pentru vara mea pisicească!

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Vara poate fi cea mai buna perioada pentru o pisica iubitoare de aventuri! Prin verdele pravalit seara peste oraselul lor congelat, fiecare pas pe acest pamant de cereale si muste de furnici e o aventura in sine. Peisajele magice in care pisica vine in preajma pasarilor, ierburilor si in curiozitatea ei spre insecte, se transforma intr-un spectacol deosebit, cu fiecare actiune ei aducandu-si cateva aventuri noi. Vara pisiceasca este o oaza de liniste si relaxare, dar si de bucurie si energie, prin insula de lume pe care a creat-o, asupra careia poate veghea si – in acelasi timp – se poate bucura de fiecare minut petrecut pe aceasta planeta albastra si verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here