luni, aprilie 22, 2024
Deși este sufletul bucătăriei arabe, Couscous-ul pentru un european ar putea trece un preparat prea simplu, puțin pretențios, un fel de griș mărunțit, ce nu poate să fie considerat o garnitură serioasă. Cu toate acestea, dacă ne uităm la...
Borșul ukrainean, una dintre cele mai bune ciorbe de sfeclă roșie, are următoarele ingrediente de bază: sfeclă roșie sănătoasă - cel puțin 2 bucăți mari sau 4 mai mici (700 g-1 kg); morcov - 1 bucată; ceapă - 2...
Știați câte tipuri de zahăr există? Zahărul, în toate formele sale de prezentare, este o substanță dulce extrasă din diferite plante (trestie de zahăr, sfeclă de zahăr, struguri, sevă de arțar, mesteacăn, sorg) ce conține un element chimic numit...
Uleiul de măsline virgin, ingredientul de bază al bucătăriei meditaraneene, considerată cea mai sănătoasă din lumea cunoscută, se clasifică, astfel: Uleiul de măsline extravirgin, cu o aciditate sub 1%, are gust și miros perfect! Acest produs este de fapt...
Prima zi de toamna astronomică! E vremea recoltelor si toata țara românească are supraproducție de prune! Depinde de noi să profităm de acest moment bun al toamnei! Preparate sub form de gem (magiun), dulcețuri, uscate sau pur și simplu...
Gem de căpșuni În magazine se găsesc tot feluri de gemuri, dar nici unul nu se compara cu gemul făcut în casă, din tot soiul de fructe de sezon! Acum este vremea căpșunilor! Căpșunile sunt vedetele lunilor mai și iunie!...
Vinete, roşii, galbene, verzi, aurii… Ce-ți trece prin cap când le vezi la un loc pe toate astea? Eh oui, ratatouille!... Dar ce anume e ratatouille?... Simfonie în tonuri cromatice vii, compoziție estivală fără solişti, consonanță perfectă a cinci...
Roșii coapte cu mentă Ingrediente: 5 roșii mari bine coapte, tăiate în felii de 5 cm 2 cepe verzi, tăiate în felii subțiri 1 lingură de frunze proaspete de mentă, tocate mărunt 2 căței de usturoi, tăiați mărunt, 2 linguri...
Pentru pentru majoritatea creștinilor, chiar dacă sunt sub amenințarea molimei Covid-19,  în curând se termină perioada de post premergătoare sărbătorilor pascale, când pe orice masă se va afla un fel de ”ouă” fierte, vopsite, umplute, etc.Tocmai de aceea am...
Ouă Benedict Cui nu-i plac ochiurile, ouăle fierte în apă, ouă benedict, omletă simplă, omletă cu ciuperci, cu cașcaval, cu de toate! Cu siguranță pare cel mai ușor preparat pentru micul dejun dar și pentru orice alt moment al zilei....

Recomandate

FOLLOW US

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com