Roșii coapte cu mentă

Ingrediente:

  • 5 roșii mari bine coapte, tăiate în felii de 5 cm
  • 2 cepe verzi, tăiate în felii subțiri
  • 1 lingură de frunze proaspete de mentă, tocate mărunt
  • 2 căței de usturoi, tăiați mărunt, 2 linguri de brănză rasă ( parmezan sau pecorino)
  • 1 cană (250 ml) de ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pasul 1: Spălați, uscați și taiați roșiile. Așezați-le într-un vas pentru cuptor, rezistent la temperatură și asezonați.

Pasul 2: Amestecați ceapa, usturoiul și menta. Puneți amestecul peste roșii. Stropiți cu ulei și coaceți timp de 40-45 de minute în cuptor, la 180 grade celsius.

Pasul 3: Scoateți din cuptor și presărați  brânză rasă.

Pasul 4: Coaceți încă 10 minute până când se rumenește pe deasupra.

Serviți acest fel cald, cu pâine integrală coaptă la cuptor.

 

Roșii la cuptor umplute cu Cous – Cous

Ingrediente:

  • 8 roșii mari (de preferat tari)
  • 3 căni de cous-cous de grâu integral, fiert potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj
  • 4 linguri de supă concentrată  de legume
  • 1 ceapă taiată cubulețe
  • 2 căței de usturoi, taiați cubulețe
  • 1/2 de cană de busuioc proaspăt, tocat
  • 1/2 de cană de cană de semințe de pin
  • 2 linguri de drojdie nutrițională, 1 linguriță boia dulce, 1 1/2 cani de frunze de spanac congelate
  • sare de mare și piper negru după gust, 1 linguriță de oțet balsamic de persoană (opțional)

Pasul 1: Se taie roșiile în doua și se scoate miezul. Se întorc roșiile cu tăietura în jos ca să se scurgă cât se pregătește umplutura.

Pasul 3: Se fierbe cous-ul  potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, se lasă deoparte.

Pasul 4: Se pune ceapa și usturoiul într-o tigaie mare cu 2 linguri de supă concentrată de legume și se călesc la foc mediu spre mare. Se adaugă busuiocul, semințele de pin, drojdia nutrițională, boiaua dulce și spanacul cu încă 2 linguri de de supă concentrată de legume. Se fierb 1-2 minute, pănă se face spanacul. Se ia de pe foc. Se  adaugă  cous-cous-ul și se asezonează cu sare și piper.

Pasul 5: Se pune compoziția de cous-cous în roșii  și acestea se asează pe o tavă de copt de 20 x 20 cm. Dacă mai rămâne cous-cous, se pune în tava de copt în jurul roșiilor.

Pasul 6: Se coace cu tava neaoperită timp de 15-20 minute la 180 de grade. Se servește fierbinte. Se presară pe deasupra oțet balsamic, la servire.

 

Tocană de roșii

Ingrediente:

  • 4 roșii potrivite, taiate cubulețe sau date prin blender
  • 2 linguri de supă concentrată de legume
  • 1/4 de cană de ceapă taiată cubulețe
  • 1/4 de cană de ardei gras verde, tăiat cubulețe
  • 1/2 de lingura de sare de mare
  • 1 linguriță de amestec italienesc de asezonare ( cimbru, busuioc, rozmarin, oregano)
  • 3 linguri de făină de grâu integrală
  • 1/2 de cană de lapte  vegetal
  • Piper negru după gust

Pasul 1: Se taie cuburi sau se pasează roșiile și se dau deoparte.

Pasul 2: Se fierbe ceapa, ardeiul, sarea și amestecul italienesc timp de 3 minute în supa concentrată de legume.

Pasul 3: Se adaugă roșiile și se continuă fierberea.

Pasul 4: Într-un bol separat se amestecă făina și laptele vegetal până se omogenizează și nu mai sunt cocoloașe. Se adaugă în compoziția de roșii și se amestecă până se omogenizează și se îngroașă.

Pasul 5: Se asezonează cu piper negru.

Se servește pe pâine prăjită, cu cartofi sau biscuiți intregrali.

Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here