Dovleac copt la cuptor cu năut și miere caldă, rețetă pentru 4 persoane, cu puține calorii!
Ingrediente:
1 kg de dovleac, curățat de coajǎ și tăiat în bucăți de pana la 5 cm
2 conserve de nǎut fiert de 400 g fiecare
2 lingurițe de baharat, garam masala si alte condimente preferate (scorțișoară)
5 rǎmurele de cimbru
1/2 lingurițǎ de fulgi de ardei iute
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 ceapǎ roșie mica, tăiată în bucăți mici
1/2 canǎ de coriandru proaspăt sau mărar proaspăt.
1 lingurǎ sau 2 lingurițe de miere inclazita
1 iaurt din lapte integral
Cum preparǎm?
Pasul 1: Încălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți năutul din conserve într-o strecurătoare pentru a se scurge lichidul cât mai mult. Eventual clătiți cu apa rece, de mai multe ori înainte, ca sǎ se poată scurge lichidul din năut mai repede. Apoi, puneți năutul într-o tava de copt, în cuptor, în jur de 15 minute.
Pasul 2: Într-o altǎ tavǎ, adǎugați hârtie de copt. Puneți în aceastǎ tavǎ, 2 linguri de ulei de măsline, dovleacul tăiat cuburi, 1 linguriță de baharat, 1/2 linguriță de sare, ramurile de cimbrișor, ardeiul iute. Amestecați pentru o aromǎ mai bunǎ. Puneți tava la cuptor pentru 20 minute.
Pasul 3. Verificați din când, în când, tava cu năut, sǎ nu se ardă ci doar sa devină ușor crocant. Scoateți din cuptor când este cazul. După ce au trecut cele 20 de minute, scoateți tava cu dovleac. Amestecați ceapa tăiată cu restul de baharat, 1/2 linguriță de sare și 1 lingura de ulei. Adăugați acest amestec împreună cu năutul copt peste dovleacul din tavǎ. Amestecați! Puneți din nou tava cu dovleac la cuptor pentru 20 minute, ceapa va deveni crocanta, iar dovleacul moale și aromat.
Pasul 4. Scoateți tava din cuptor și adăugați verdeață ( coriandru/mărar) precum și o linguriță de miere încălzită. Pentru servire adăugați și o linguriță de iaurt pe fiecare porție.
Poftǎ bunǎ!
Aceasta rețetǎ a fost publicată în New York Times!