Despre Salsa

Salsa este un dans latino care își are originile in America de Sud si în Insulele Caraibe. Se dansează in cuplu, dar îl putem dansa și singuri. Salsa este rezultatul unor interferențe culturale combinând mișcări de dans din Cuba, Puerto Rico, Republica Dominicană, Columbia, Venezuela. Așadar vom remarca mișcări de cha-chamerenguepachangamambo, guaguanco, guaracha, son and boogaloo.Cel care a creat numele de Salsa  se numește  Issy Sanabria care s-a născut in Puerto Rico  dar a copilărit și trăit  in New York. Este cunoscut ca actor de film și de televiziune, editor și publisher, comediant, dar și ca Mister Salsa pentru că  creat un nume pentru un dans care îmbină măestria sportivă cu pasiunea. În interviurile sale  spune despre dansul de Salsa că este suflet, ritm și pasiune,  pe scurt, un fel de jazz al dansului!  Și mărturisește ca, printre altele, s-a  gândit și la sosul de salsa.

Cea mai ușoară rețetă de salsa

Cea mai ușoară rețetă de salsa este Pico de Gallo (creasta de cocoș), un sos tradițional mexican, preparat din ingrediente proaspete și care poate însoți multe preparate specifice quesadilla, burritos, tortillas chips dar și orice fel de paste, sau, pur și simplu o  pâine preaparată în casă și prăjită usor pe grătar.

Recomandarea noastră pentru sosul de salsa, folosește urmatoarele ingrediente:

  • 4-5 roșii proaspete;
  • 4 fire de ceapă proaspătă  sau o ceapa galbenă/roșie (cum preferați);
  • 2 cătei de usturoi;
  • 1- 2 ardei iute – de preferat Jalapenos  ( fără ardei iute nu există Salsa!);
  • o lămâie;
  • o legătura de coriandru și o legătură de pătrunjel. Puteți înlocui coriandru proaspăt cu cel praf dar va avea un gust ușor diferit;
  • ulei de măsline;
  • 1/2 linguriță de sare sau  în funcție de gustul dumneavoastră.
  • piper negru/verde proaspăt măcinat.

Tocați roșiile și ceapa în bucăți mici și puneți-le într-un vas adânc. Mărunțiți ardeiul iute, usturoiul,  coriandrul, pătrunjelul și adăugați. Stoarceți lămâia și amestecați cu uleiul de măsline. Adăugați peste toate celelalte ingrediente, împreună cu sarea și piperul. Amestecați cu blândețe. Acoperiți și lăsați la rece înainte de servire pentru a se întrepătrunde aromele.

Ar trebui să arate ca în fotografia de mai jos.

Citeodata dansul de salsa pare o acrobație greu de imitat dar și sosul de salsa poate fi dificil de mâncat pentru cei care incă nu știu cât de iute este un jalapenos!

Poftă bună!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here