Italienii sunt cel mai sănătos popor din Europa și din lume.Cel puțin așa reiese dintr-un studiu Bloomberg publicat anul trecut.Deși Italia nu este cea mai stabilă țară sau cea mai bogată iată că, locuitorii săi se pot lăuda cu cea mai formidabilă stare de sănătate. Un copil născut aici poate spera că va atinge vârsta de optzeci de ani! Dar ce îi ajută pe acești oameni să-și mențină starea de bine? Fără indoiala că cea mai puternică influență vine de la măncare. Căci cine nu a auzit, gustat, mirosit câte ceva de prin bucătariile italienilor! Prezentăm un fel de măncare care se preapară rapid și îmbină citeva elemente cheie din bucataria italienilor- Pizzaiola – care te poate face fericit oriunde te-ai afla.

Aveti nevoie  de următoarele ingrediente pentru o masă in 2-4 persoane (depinde cât sunteți de pofticioși).

  • 700 de grame de carne de vită proaspătă-fără os (acesta este un amănunt important, mergeti la o macelărie de încredere sau la un supermarket unde vi se oferă detalii cu privire la data tranșării);
  • roșii proaspăt  decojite( 1 kg ) sau  din conservă tăiate in cuburi- 800 g ( fără adaos de  verdețuri, zahăr, usturoi etc);
  • 4-5 cătei de usturoi, procurat dintr-o sursă sigură;
  • minim 3-4 linguri de ulei de măsline;
  • 3 linguri de făină;
  • 150g  capere conservate în oțet din vin (găsiți în orice supermarket sau bacănie)
  • piper negru proaspăt macinat ( o linguriță sau mai mult, în funcție de preferințe)
  • oregano proaspăt, din abundență ( dacă nu aveți puteți folosi cimbru  doar că acesta are o aromă mai puternică  și trebuie să-l dozați in funcție de gustul dumneavaostră) 

Tranșați carnea cu o grosime de cca 2 cm (puțin mai lată față de lățimea unui smartphone!!!). Într-o tigaie puneți uleiul de măsline și usturoiul, mestecănd  pe măsură ce se încălzește, astfel încăt uleiul să nu atinga o temperatură ridicată foarte repede și să preia din aroma usturoiului. Intindeți făina pe un blat, treceți rapid bucațile de carne prin  făină  și le adaugați în tigaie. Țineți carnea 1-2 minute pe fiecare parte apoi adăugați rosiile. Lăsați să fiarbă acoperind cu un capac. Timpul de fierbere va fi ușor diferit daca folosiți roșii proaspete! Noi cinsiderăm ca maxim 15-20 minute de ferbere la foc mediu sunt suficiente pentru ca sosul să devina cremos.Ridicați capacul din când în când și mestecați ușor cu o lingură de lemn! La sfârșit adăugati caperele (puteti folosi mai mult de 150 g in funcție de gustul dumneavoastră dar trebuie sa fiți atenti deoarece sunt sărate), piperul  și oregano proaspăt care a fost in prealabil mărunțit cu un cuțit. Mai lăsați 3-4 minute pe foc și dacă simțiti deja aroma in aer,  iar sosul de roșii s-a legat acoperind bucățile de carne, inseamna ca pizzaiola este gata!

Ideal ar  fi să aveți o pâine facută in casă, alături, rotundă și bine crescută, preparată cu maia.Nu vă veti opri din măncat până nu terminati! Ar trebui să arate ca în fotografia de mai jos.

Poftă bună!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here