Salata de sfeclă roșie cu ghimbir, o delicatesă pentru toți, este o salată simplă, ușor de preparat, ce se poate consuma ca aperitiv sau împreuna cu friptură de vita, curcan, rață. Sfecla roșie nu e cel mai iubit ingredient dar este unul foarte sănătos. O întâlnim mai ales in dieta popoarelor germanice. Aflăm despre calitățile sale mai ales atunci când încercăm să facem o cură de detoxifiere sau când incercăm prin schimbarea dietei să redevenim sănatoși.

Am observat că o dietă vegetariană sau o dietă saracă in carbohidrați simpli și proteine, devine o încercare pentru cei ce încearca să-și pregătească singuri preparatele.Dar dacă asociem unei fripturi “de orice” o salată  pe bază de fructe  și legume și nu obișnuiții cartofi  prăjiți deja  facem primii pași  pentru îmbunătățirea stilului de viață.

Sfecla roșie

Salata noastră de sfeclă se poate pregăti in timp ce faceți și alte activități sau alte tipuri de mâncare. Aveți nevoie de:

  • 1kg de sfeclă, de preferat in bucăți mai mici;
  • 150 ml ulei de măsline fructat (minim);
  • 1 lamâie;
  • sare (în funcție de gust);
  • piper;
  • ghimbir.

Spălați sfecla și o puneți la copt in cuptor la o temperatura de 210 grade.Lăsați-o sa se coacă (aproape o oră). Este de preferat să aveți bucăți mai mici care să fie pătrunse mai usor de căldură.Verificați din cănd in cănd să nu se ardă.O aromă dulce se va răspândi pe măsură ce sfecla se coace. După ce s-a copt lasați-o să se răceasca. Între timp pregătiți o vinegretă, amestecând zeama de la o lămâie cu uleiul de măsline.Curățați de coajă sfecla și fie o treceți prin robot, fie pe razătoare, fie o tocați bucați mici. Amestecați cu vinegreta, adaugați sare și piper (moderat). La final  adăugați ghimbir. Combinati cu ghimbirul și veti transforma un fel simplu de mâncare intr-o delicatesă. Noi preferăm cel puțin trei sau patru lingurițe de ghimbir proaspăt ras.Poate fi și mai mult în functie de gust.
Amestecați delicat si puneți la rece pentru a se pătrunde aromele. Serviți fie ca aperitiv cu câteva felii de pâine prajită, fie cu orice tip de friptură, schnitzel etc. Ar trebui sa arate ca în fotografia de mai jos.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here