Care e visul tău? Îndrăzneşte, poți să-l trăieşti, oricare ar fi!

1053

Habar n-am care e visul tău. Şi nu-mi pasă deloc cât o fi fost de decepționant să ți-l duci la îndeplinire. Dar ştiu că visul acela pe care îl ții ascuns, doar în mintea ta, ştiu că visul acela este posibil!

Unii o ştiți deja. Nu e deloc uşor, este de-a dreptul greu să îți schimbi viața. Ştii că atunci când îți urmezi un vis te loveşti de eşec, suferi mult, ai multe dezamăgiri. Vor fi momente în care te vei îndoi de tine însuți. Şi vei întreba “Doamne, de ce? De ce mi se întâmplă tocmai mie aceste lucruri? Eu nu vreau decât să am grijă de copiii mei, de mama mea, nu încerc să fur pe nimeni. De ce trebuie să mi se întâmple aceste lucruri, de ce tocmai mie?

Tuturor celor care în viață ați trecut prin greutăți vă spun acest lucru: să nu renunți niciodată la visul tău! Vor veni vremuri grele, dar vor trece toate, nu vor rămâne cu tine definitiv. Măreția nu este acel lucru frumos, ezoteric, iluzoriu şi dumnezeiesc pe care doar câțiva privilegiați au dreptul să-l guste. Măreția este un lucru pe care îl purtăm în noi toți, este ceva ce există cu adevărat. Însă este nevoie să crezi că tu eşti Acela, e cât se poate de important.

Majoritatea oamenilor îşi întemeiază o familie, îşi câştigă traiul, după care mor într-o zi. Majoritatea nu cresc, nu caută să se dezvolte, nu se depăşesc pe ei înşişi, nu îşi lărgesc orizontul. Apoi mulți se plâng, dar nu fac nimic pentru ca viața lor să fie mai bună. Şi cei mai mulți dintre ei nu fac nimic să îşi urmeze visul. Oare de ce? Un motiv este frica, frica de a eşua. “Ce mă fac dacă lucrurile nu vor ieşi bine?”. Alt motiv este tot frica, frica de a câştiga. “Ce mă fac dacă voi scăpa lucrurile de sub control chiar dacă la început vor merge bine?”. Oamenii aceştia nu vor îndrăzni să îşi urmeze visul. Niciodată oamenii aceştia nu vor risca.

Ai irosit atât de mult timp pentru alții, ai irosit atât timp străduind să te faci cât mai plăcut. Îi cunoşti pe ceilalți mai bine decât te cunoşti chiar pe tine. I-ai studiat, îi cunoşti, vrei să fii asemenea lor, să trăieşti cum trăiesc ei. Vrei să-ți spun ceva? Ai investit atât timp în alții încât nici măcar nu te cunoşti pe tine. Te provoc să petreci ceva timp de unul singur. Trebuie să elimini toți ratații din viața ta dacă vrei să-ți trăieşti visul. Viața are înțelesuri cu totul aparte pentru cei ce se îndreaptă neabătut spre visul lor. Când vei deveni cel ce eşti menit să devii, te vei separa de ceilalți, vei începe să fii unic în felul tău. Atât timp cât te vei lua mereu după alții, atât timp cât toată viața te vei strădui să-i imiți, niciodată nu vei fi cel mai bun. Dar poți fi cel mai bun care eşti menit să fii. Te provoc să defineşti ceea ce are valoare, ceea ce e important pentru tine.

Nu o vor vedea toți ceilalți, nu te vor însoți toți ceilalți în ceea ce vrei să faci, nu vor avea toți ceilalți aceeaşi viziune … Dar, ascultă-mă bine, ăsta este un lucru pe care trebuie să îl ştii: nu faci parte dintr-o specie obişnuită. Trebuie să te înconjori de un anumit tip de oameni ca să te ajute să îți duci visul la împlinire, să obții ceea ce vrei să obții … Oameni cărora le este “foame”, oameni de neoprit, aparent lipsiți de orice rațiune … Oameni care pur şi simplu refuză să ia viața aşa cum e, care îşi doresc mai mult. Stai alături de cei care îşi trăiesc visul, sunt cei care ştiu că împlinirea visului lor ține numai de ei!

Dacă vrei să ai mai mult succes, dacă vrei să ai mai multe lucruri, sau dacă vrei să faci unele lucruri pe care nu le-ai făcut, investeşte în tine! În tine însuți trebuie să investeşti! Ceea ce cred alții despre tine nu trebuie să devină realitate. Nu te victimiza, nu e nevoie să te umileşti. Şi chiar şi atunci când vei întâmpina greutăți, răspunsul la frământările tale va fi chiar în tine:

Pot face asta, chiar dacă nu are încredere nimeni în mine, trebuie să duc la îndeplinire ceea ce e visul meu! Este visul în care cred şi sunt dispus să lupt pentru el până la ultima picătură de energie. Ştiu doar un singur lucru: voi reuşi, oricât mi-ar fi de greu!

Vă spuneți adesea “vreau să reprezint o idee”, “vreau să reprezint posibilități” … Unii dintre voi chiar doriți să urcați la alt nivel: “vreau să fiu inginer”, “vreau să fiu doctor”, “vreau să fiu consilier”… Ascultă cu mare atenție ce îți spun eu acum! Până când nu vei investi în mintea ta, nu vei atinge niciodată acel nivel, nu vei putea să ajungi acolo unde doreşti să fii.

Nu citeşti nici o carte?! Te provoc să mergi la conferințe! Te provoc să investeşti timp pentru tine, e timpul tău! Te provoc să fii singur cu tine însuți! Te provoc să petreci o oră singur, să te cunoşti mai bine! Când vei deveni cel eşti menit să fii, când vei deveni cel pentru care ai fost creat, când îți vei lua existența în mâini, primul tău pas va fi să te separi de ceilalți. Te provoc să te duci într-un loc în care oamenii te displac, sau în care nici nu le pasă de tine. De ce? Pentru că nu vei mai fi preocupat să îi faci pe ei fericiți. Pentru că visul tău este să urci la alt nivel. Trebuie să investeşti în mintea ta.

Dacă încă mai vorbeşti despre visele tale, dacă încă mai vorbeşti despre obiective, dar dacă nu ai făcut nimic până acum – fă primul pas! Părinții tăi vor fi mândri de tine. Şcoala la care înveți se va mândri. Vei putea să influențezi viața a milioane de oameni. Lumea nu mai fi niciodată la fel, pentru că ai ajuns până aici.

Nu lăsa pe nimeni să îți fure visul! Oare niciodată în viață n-am fost respinşi? Oare niciodată cel pe care îl aşteptam nu a mai venit la întâlnire? Niciodată nu ți-a spus cineva că te poți baza pe sprijinul lui, după care te-a părăsit? Dar cum ar fi să avem o nouă gândire? Nimeni nu crede în tine, ai pierdut iar, şi iar, şi iar … până când simți că îți ieşi din minți … Dar, cu toate acestea, tu îți urmezi neclintit visul tău, îl revezi zi de zi şi îți spui:

Nu s-a sfârşit până când nu câştig!

Tu ştii cine eşti? Cine eşti tu, de fapt?!

Poți să îți trăieşti visul! Este doar visul tău! Oricare ar fi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here