Dolly Parton (n. 19 ianuarie 1946): Jolene

789

Dolly Parton s-a născut pe data de 19 ianuarie 1946 si este considerată una dintre cele mai talentate cântărețe de muzică country. În fapt, este cea mai titrată solistă din istoria muzicii country. De-a lungul carierei a obținut 25 de discuri de aur şi platină, iar 25 dintre cântecele ei au ajuns pe locul #1 în clasamentul Billboard. A lansat 41 de albume care au ajuns în Top 10 şi s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare. A câştigat de 8 ori premiul Grammy (obținând în total 46 de nominalizări) şi a fost nominalizată de 2 ori la premiul Oscar.

Printre cântecele ei cele mai cunoscute se numără I Will Always Love You – cu care a ajuns de două ori pe locul întâi, şi care a devenit cunoscut în întreaga lume datorită interpretării lui Whitney Houston – precum şi Jolene.

Jolene a fost compus de Dolly Parton în octombrie 1973. În 2004 revista americană Rolling Stone l-a clasat pe locul #217 în lista ” 500 Greatest Songs of All Time”.

Potrivit lui Dolly Parton, din întregul său repertoriu, Jolene este cântecul cel mai interpretat de alți artişti. În septembrie 2016, grupul american Pentatonix, singurul grup a capella care a obținut premiul Grammy (de 2 ori), a lansat împreună cu Dolly Parton această interpretare.

(surse: Wikipedia, Youtube)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here